Rakkaudesta tyyliin

Tyylikonsulentti on helsinkiläinen vaatesuunnittelija, tyylikonsulentti ja personal shopper, joka rakastaa tyyliä, vaatteita ja kaikenmaailman muoti-ilmiöitä.

Uusimmat kirjoitukset

Uusimmat kommentit

Angora ahdistaaAnja Itkonen  11.9.2014 20:28
Vaatevallakumoukseen!Tyylikonsulentti  6.5.2014 10:39
Vaatevallakumoukseen!Martta  4.5.2014 19:14
MaksimuotiaTyylikonsulentti  22.4.2014 10:16
MaksimuotiaSatu  20.4.2014 21:13

Ota yhteyttä

rakkaudestatyyliin@
gmail.com

Tyylipäivityksiä

Keskiviikko 19.3.2014 klo 22:48 - Tyylikonsulentti

Tyylikonsulentin elämä on ollut viime aikoina sen verran turbulenttia, että muotiasiat ovat jääneet vähän taka-alalla. Allekirjoittanut sai kuitenkin viime perjantaina hetken sitä kuuluisaa omaa aikaa, ja lähti sen kunniaksi personal shopperiksi ja tyylikonsulentiksi isosiskon shoppailukierrokselle. Tarkoituksena oli vaatimattomasti päivittää sisko 2010 –luvulle.

Kaikki alkoi muutama viikko takaperin ihanista harmaista bikers –henkisistä nahkahousuista, jotka bongasin IC-Companysin tehtaanmyymälän loppuunmyynnistä vaivaisella 30 eurolla. Koko 36 ei valitettavasti inahda allekirjoittaneelle edes unissa, mutta neljän lapsen ja ura-äitiyden näivettämälle siskolleni housut sopivat täydellisesti. Nahkahousulahjan saaja piti uusista housuistaan, mutta ei pystynyt hahmottamaan, mitä housujen kanssa pitäisi pukea. Arvannette varmaan jatkon. Yllättävän paljon itsensä ostosvireeseen psyykannut nainen pystyy tuhlaamaan rahaa muutamassa tunnissa. Tosin varmasti auttaa, jos mukana on joku, joka ei turhia hymistele. Siis minä.

Kevään ja uusien nahkahousujen kunniaksi ostoskassiin päätyi mm. keltaista, harmaata ja luonnon valkoista. Kaiken kruununa oli supertrendikkäät ja supersähäkät korallinpunaiset pillihousut, joita(kaan) maksaja ei olisi ikinä itse sovittanut. Kaikenkaikkiaan epätyypillisiä värejä ja malleja siskolle, mutta se olikin osaksi tarkoitus. Think outside of the box ja sitä rataa. Kaikki ostetut yläosat olivat nahkahousuihin sopivia, mutta ne kävivät yhtä hyvin myös siskoni vanhoihin housuihin. Ostoskassista löytyi mm. silkkipaitapusero, löysiä ja ohuita trikoo- ja T-paitoja, klassinen neuletakki ja jokunen pitkä, ohut ja laskeutuva paitapusero. Työn alle jäi vielä kenkävaraston päivittäminen, ja sitten lähitulevaisuudessa edessä on koko vaatekaapin perkaus. Siitä muuten saisikin mehevan poustauksen kuvineen kaikkineen…

Siskoni ei ole pukeutumisen suhteen mitenkään toivoton tapaus, mutta kokonaisuuden hahmottaminen ja eri juttujen yhdistäminen tuntuu olevan yllättävän vaikeaa. Eri värien yhdisteleminen toisiinsa voi vielä sujua, mutta sormi menee suuhun erilaisia materiaaleja, muotoja ja tyylejä yhdisteltäessä. Ja nuo muodikkaat printtivaatteet ja niiden yhdisteleminen tuovat taas uuden ongelman.  Nyt siis vihdoinkin ymmärrän, miksi erilaisia asukokonaisuuksia esittelevät muoti- ja vaateblogit ovat niin suosittuja. Kaikenlaisien yhdistelmien määrä on tavalliselle pukeutujalle vain niin valtava, että on paljon helpompaa napata ideoita suoraan jokun bloggarin kuvista. Ja sitten tullaankin siihen, että se mikä näyttää yhden päällä hyvältä ja tuoreelta, näyttää toisen päällä totaalisen naurettavalta. Näihin kuviin ja tunnelmiin tällä kertaa, voikaa hyvin!

4 kommenttia . Avainsanat: Personal shopper, tyylikonsultti, nahkahousut, bikers, yhdisteleminen, korallinpunainen, keltainen, harmaa, vaatekaapin siivous, printtivaatteet, kevät, muoti, 2014

Kevyttä asiaa kevytuntuvatakista

Sunnuntai 10.11.2013 klo 22:29 - Tyylikonsulentti

Vaatekauppoja kierrellessä ei ole voinut välttää näkemästä tämän talven kirjaimellisesti kuuminta trendiä. Kevytuntuvatakkien voittokulku jatkuu vain, ja miksi ei jatkuisi? Se on lämmin ja kevyt, ja joskus jopa tyylikäskin. Eihän se tietenkään ole yhtä lämmin kuin perinteinen tonnin painoinen untuvatakki, mutta kasvihuoneilmiö korjaa tämänkin ongelman.

Tyylikonsulentti ei kuitenkaan ymmärrä, miksi kyseisiä kevytuntuvatakkeja on tuotu kauppoihin sankoin joukoin juuri lyhyenmallisena? Asummehan kylmässä pohjolassa, ja useimmat meistä aikuisista naisista suosivat muutenkin talvisin vähän pidempiä takkimalleja. Oliko tässä visioitu, että lyhyt kevytuntuvatakki on villatakin kaltainen välitakki, joka puetaan jonkun toisen takin alle? Että pidetään se siksi lyhyenä? Vai onko taas otettu mallia niistä vähän trendikkäämmistä länsinaapureista? Että kun Madelenellakin oli sellainen joillakin kuninkaallisilla kinkereillä. Mutta silti? Se lyhyempi malli imartelee lähinnä pitkiä ja hoikkia. Tai lyhyita ja siroja, sikäli mikäli takista on saatavilla lyhyemmälle naiselle mitoitettu malli. Vähänkin kookkaamman ihmisen kohdalla käy niin, että kun se topattu takki loppuu siihen lantion leveimmälle seudulle, niin se tuo heti ainakin 5 kiloa lisää. Ja sitähän me emme kai halua? Muutoinkin tyylikonsulentti on havainnut, että vähän slimmattunakin lyhyt kevytuntuvatakki saa monet ihan normaalikokoiset naiset näyttämään tasapaksulta. Ja sitäkään emme varmasti tavoittele.

Lyhyestä kevytuntuvatakista puhuttaessa on myös mainittava, että sitä ei voi käyttää minkä tahansa vaatteen päällä. Pahinta kai on, jos takin alta roikkuu kymmenen senttiä paidan helmaa. Se ei todellakaan näytä tyylikkäältä. Jos haluat lyhyen takin, niin sitten pistät alle lyhyen paidan. Toki lyhyttä takkia voi käyttää mekonkin kanssa, mutta silloin mekon helman on oltava r e i l u s t i  takkia pidempi. Että siis kaikinpuolin vähän hankalaa ja vaikeaa, ja  juuri siksi sen lyhyen kevytuntuvatakin ostamista kannattaa miettiä ihan kriittisesti.

Ilouutinen lämmön ja mukavuuden rakastajille kuitenkin on, että tänä talvena on jo menossa kevytuntuvatakin toinen aalto, jossa valikoima on reilusti laajentunut, ja tarjolla on myös pidempiä takkimalleja. Reiteen tai polveen ulottuva takkimalli näyttää useimmilla naisilla huomattavasti paremmalta, ja antaa myös enemmän liikkumavaraa siihen, mitä takin alle voi pukea. Ja bonuksena se pitää myös pyllyn lämpimänä.

Ps: Tyylikonsulentti on törmännyt jopa perinteikkäässä suuressa tavaratalossa huijaustakkeihin, jotka näyttävät erehdyttävästi kevytuntuvatakeilta. Mukana on jopa pieni kotelo, jossa on jotain valkoista ja pehmeää, muttei kuitenkaan oikeaa untuvaa. Väsynyt äiti-ihminen melkein meni halpaan eli olkaahan tarkkoina siskot.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kevytuntuvatakki, lyhyt, kookas, lihottaa, isontaa, siro, pitkä, hoikka, välitakki, kerrospukeutuminen, tyylikäs, lämmin, tyylikonsultti, tyylikonsulentti