Rakkaudesta tyyliin

Tyylikonsulentti on helsinkiläinen vaatesuunnittelija, tyylikonsulentti ja personal shopper, joka rakastaa tyyliä, vaatteita ja kaikenmaailman muoti-ilmiöitä.

Uusimmat kirjoitukset

Uusimmat kommentit

Angora ahdistaaAnja Itkonen  11.9.2014 20:28
Vaatevallakumoukseen!Tyylikonsulentti  6.5.2014 10:39
Vaatevallakumoukseen!Martta  4.5.2014 19:14
MaksimuotiaTyylikonsulentti  22.4.2014 10:16
MaksimuotiaSatu  20.4.2014 21:13

Ota yhteyttä

rakkaudestatyyliin@
gmail.com

Tyyliä vai ei?

Lauantai 31.5.2014 klo 21:47 - Tyylikonsulentti

Ihana kesän lämpö tuli ja meni, ja uutta lämpö-aaltoa odotellessa tyylikonsulentti puhuu suunsa puhtaaksi klassisesta suomalaisesta kesäpukeutumisesta.

Kesä on ehdottomasti tyylikonsulentin lempivuodenaika, eikä vähiten siksi, että silloin ei tarvitse miettiä käytännöllisyyden, lämmittävyyden ja tyylikkyyden hankalaa yhdistelmää. Voi siis pukea ylleen lähes mitä vain, mikä on tietenkin aivan mahtavaa! Mutta ei. Tarjolla rajattomat mahdollisuudet, ja suomalaiset naiset pysyvät yhdessä tietyssä vaatekappaleessa. Capri –housuissa. Tai vajaamittaisissa housuissa. Ihan miten niitä nyt haluaa kutsua.

Brigitte Bardot ja Audrey Herburn näyttivät jumalaisen tyylikkäiltä capri –housuissaan. Siis todella chic ja hip, pakkohan niitä, sekä housuja että naisia, on rakastaa. Mutta miksi sitä jumalaista tyylikkyyttä ei suomen turuilla ja toreilla liiemmin näe? Siellä näkee vain paljon rumia ja kantajilleen epäedullisen näköisiä capreja, jotka ovat vielä monesti venähtäneet hieman muodottomiksi. Tai ehkä olleet jo sitä alunperinkin. Caprien suosiota pähkäillessäni olen tullut siihen lopputulokseen, että moni nainen suosii capreja siksi, ettei lahkeen pituus ole niin nöpönuukaa. On se.

Tosiasia on, että caprimittaiset housut lyhentävät säärtä armottomasti, ja saavat paksut pohkeet näyttämään vieläkin paksummilta. Ja capri –housujen epäedullinen vaikutus vain lisääntyy, jos housun leveähkö lahkeensuu päättyy juuri siihen pohkeen paksuimpaan kohtaan. Auts. Jos lahje päättyy pohkeen paksuimpaan kohtaan, niin silloin lahkeensuun olisi syytä olla edes kapeahko. 

 Jos on aivan pakko caprit jalkaan laittaa, niin väittäisin, että suurinta osaa suomalaisista naisista vartalotyyppiin katsomatta pukisi parhaiten hieman lahkeisiin kapenevat caprit, joiden lahkeensuu olisi heti polven alle (kapea kohta) tai nilkan yläpuolelle (myöskin kapea kohta). Etenkin lyhytjalkaisilla se nilkan yläpuolelle päätyvä vajaamittainen housut olisi todennäköisesti se tyylikkäin vaihtoehto, mutta silloinkin kannattaisi kompensoida vajaamittaisen lahkeen säärtä lyhentävää vaikutelmaa huimilla korkkareilla. Ja kaikissa tapauksissa kannattaa muistaa, että useimmat meistä näyttävät huomattavasti tyylikkäämmiltä täyspitkissä housuissa. 

Mutta miksi Bardot ja Herburn näyttivät capreissan hyvältä? Nämä leidit käyttivät usein slimmejä, hieman sikarimallisia nilkan yläpuolelle päättyviä caprihousuja. Eli kaikkea muuta kuin säkkimäisiä lökäpöksyjä. Ottakaa mallia naiset!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Caprit, Capri -housut, vajaamittaiset housut, polvihousut, pohkeet, Audrey Herburn, Brigitte Bardot