Rakkaudesta tyyliin

Tyylikonsulentti on helsinkiläinen vaatesuunnittelija, tyylikonsulentti ja personal shopper, joka rakastaa tyyliä, vaatteita ja kaikenmaailman muoti-ilmiöitä.

Uusimmat kirjoitukset

Uusimmat kommentit

Angora ahdistaaAnja Itkonen  11.9.2014 20:28
Vaatevallakumoukseen!Tyylikonsulentti  6.5.2014 10:39
Vaatevallakumoukseen!Martta  4.5.2014 19:14
MaksimuotiaTyylikonsulentti  22.4.2014 10:16
MaksimuotiaSatu  20.4.2014 21:13

Ota yhteyttä

rakkaudestatyyliin@
gmail.com

Maksimuotia

Share |

Tiistai 15.4.2014 klo 16:44 - Tyylikonsulentti


Maksimekot ja maksihameet ovat olleet kuuminta hottia jo muutaman vuoden ajan, ja nyt niitä näytti olevan tarjolla Hulluilla Päivilläkin. Tyylikonsulentti rakastaa maksimuotia, ja vaatekaapista löytyykin maksimekkoja enemmän kuin yhdessä kädessä on sormia. Maksimuoti on erityisen kätevä alkukesästä, helman alle kun voi piilottaa valkoiset talvikuivat kintut, ja säärikarvojen ajamiseenkaan ei ole niin pakottavaa tarvetta. Ja kun maksi alkaa kyllästyttää, niin sakset käteen ja miniä tilalle. Love it. 

Toisin kuin monesti luullaan, maksimekko tai maksihame sopii monille erilaisille vartalotyypeille. Todistetusti hyvinkin erikokoiset naiset näyttävät tyylikkäiltä täyspitkissä iltapuvuissa, ja vähän samasta asiasta on kyse myös maksimekoissa ja -hameissa. Kun malli on valittu oikein, maksihameet käyvät erinomaisesti myös tyylikkäille aikuisille naisille. Muutama asia kannattaa kuitenkin pitää mielessä, jotta voi kerätä tyylipisteet maksimuodilla.

Ellet ole kokoa XS, kannattaa todellakin välttää pliseerattua (maksi)hametta! Jäykkä pliseeraus tuo vyötärölle ja lantiolle noin 10 kiloa lisää, ja maksihameessa noita kiloja ei voi kompensoida edes siroja sääriä näyttämällä. Jos haluat hulmuhelman, niin yritä löytää hame, joka on kuitenkin yläosastaan suht istuva. Kuminauhavyötärökään ei ole kokonaan pois suljettu kookkaammilta naisilta, mutta silloin hameen materiaalin olisi parasta olla ohutta ja todella hyvin laskeutuvaa.

Toinen vinkki on näytää vyötärö. Maksihameen kanssa kannattaa laittaa tarpeeksi lyhyt paita tai neule, jotta hameen vyötärö jää kokonaan tai osittain näkyviin. Pitkä paita maksihameen päällä tekee vartalosta helposti pitkän tasapaksun pötkyn, ja siksi vartalon ylä- ja alaosa kannattaa katkaista esimerkiksi jollakin päräyttävällä vyöllä ja/tai pukemalla vaikkapa eriväriset ylä- ja alaosat. Paita voi toki olla pidempikin, mutta silloin sen on oltava tarpeeksi ohutta materiaalia, jotta sen voi tunkea hameen vyötärön alle ja näyttää sen vyötärön tai ylälantion. Ja tyylikkyyden nimissä aikuisten naisten kannattaa muistaa pukea lyhyiden paitojen alle joku navan peittävä alustoppi.

Kolmas vinkki on se, että maksimekossa helmat saa hipoa maata. Puoleen pohkeeseen loppuva helma ei tyylikonsulentin mielestä täytä maksimitan vaatimuksia, ja persjalkaisille suomalaisille 3/4 pituus ei monesti muutenkaan ole se kaikkein imartelevin helman/housun pituus. Eli maksimitta hipoo maata. Piste.

maksihame2.jpg

Maksihameen kanssa voi tietenkin käyttää myös jakkua tai takkia, ja erityisen hyvin maksin kanssa toimii lyhyet, keveät takit. Reisi- ja polvimittaiset takit näyttävät maksimittaisen hameen kanssa helposti todella raskailta ja vähän homssuisilta. Kenkävalinta riippuu asun tyylistä, mutta itse suosin kesäisin trikoisten maksimekkojen kanssa varvassandaaleja tai balleriinoja. Ja isoja käsilaukkuja. 

Kesää odotellessa!

pussihousut2.jpg

PS: Nämä samat vinkit toimivat myös nyt niin muodikkaiden liehuvalahkeisten ja pussimaisten housujen kanssa!

Avainsanat: Maksimuoti, maksihame, maksimekko, helman pituus, malli, muoti, pliseeraus, vyötärö, leveälahkeiset housut,


Kommentit

20.4.2014 21:13  Satu

Olen aika lyhyt enkä ole uskaltanut kokeille tuommosta pitkää mekkoa itselleni vaikka ne kyllä kivoilta monilla näyttävät. Taidan kuitenkin mennä sovittelemaan ja pitää mielessä nuo antamasi vinkit :)

22.4.2014 10:16  Tyylikonsulentti

Kiva jos inspiroiduit! Maksi sopii hyvin lyhyillekin naisille, mutta kannattaa kokeilla aika kapeita hameita (tai sitten leveämpiä jotka laskeutuvat vartalonmyötäisesti) ettei kokonaisvaikutelma ole sellainen lyhyt paksu pötkylä :) Kokeilemaan vaan!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini