Rakkaudesta tyyliin

Tyylikonsulentti on helsinkiläinen vaatesuunnittelija, tyylikonsulentti ja personal shopper, joka rakastaa tyyliä, vaatteita ja kaikenmaailman muoti-ilmiöitä.

Uusimmat kirjoitukset

Uusimmat kommentit

Angora ahdistaaAnja Itkonen  11.9.2014 20:28
Vaatevallakumoukseen!Tyylikonsulentti  6.5.2014 10:39
Vaatevallakumoukseen!Martta  4.5.2014 19:14
MaksimuotiaTyylikonsulentti  22.4.2014 10:16
MaksimuotiaSatu  20.4.2014 21:13

Ota yhteyttä

rakkaudestatyyliin@
gmail.com

Hullut Päivät tulee, oletko valmis?

Share |

Tiistai 1.4.2014 klo 16:37 - Tyylikonsulentti


Hullut Päivät tulee jälleen kerran, ja ensi viikolla roikutaan taas oikein joukolla Stokkan oven kahvassa ennen kahdeksaa halpojen käsilaukkujen ja lentolippujen takia. Mutta onko kukaan kanssani samaa mieltä siitä, että nämä kauppojen ja ostoskeskusten hulluttelu -päivät ovat kokeneet jonkin sortin inflaation? Niitä on vain kertakaikkiaan liikaa, ja kaikki vielä lähes samalla formaatilla. Ja kun kaikki tiedämme, että yletön kuluttaminen on jotenkin "so last season", kun maapallo hukkuu tavaraan ja sitä rataa.

Allekirjoittanut myös epäilee, että yhä useammat shoppailijat kaipaavat yksilöllisyyttä ja hieman luksustakin. Ja sitähän myynnissä olevat isohkot bulkkivaate -erät eivät tarjoa. Mutta mutta. Oletteko huomanneet, että Hullujen Päivien tarjonta on muuttunut viime vuosina? Katalogihan on nykyään melkoinen merkkivaatekirja! Sivut vilisevät Bossia, Michael Korsia, Ralph Laurenia, Armania ja Valentionoa, ihan vain muutamia mainitakseni. Ja kivahan se vain on, että yhä useampi saa elämäänsä ripauksen luksusta jonkun merkkituotteen muodossa, mutta silti itse vierastan merkkivaatteiden ostoa Hulluilta Päiviltä. Itse yleensä shoppailen sieltä suhteellisen neutraaleja tuotteita, kuten käsineitä, huiveja ja alusvaatteita. Viimeksi mukaan tarttui kaksi merinovillaista nauletakkia, jotka ovatkin olleet talvella kovassa käytössä. Mutta nuo merkkijutut jätän yksilöllisyyden nimissä yleensä Hulluilla Päivillä rauhaan, ellei kyseessä ole jotain aivan todella mieletöntä, jota olen etsinyt koko elämäni. Tiedätte kyllä.

Tunnetusti pelkkä mielikuva halvasta hinnasta saa monen shoppailijan järjen ja arvostelukyvyn sumenemaan, ja ostoskoriin päätyy kaikenlaista mitä ei muutoin ikinä ostaisi samalla hinnalla. Olkaa siis tarkkana mitä sinne ostoskassiin ujutatte. Yleisen ostoshysterian vallitessa ei kannata sortua lähes normaalihintaisiin ostoksiin, eli pitäkää katse pallossa ja hintalapussa toverit! Ja te tyylikkyyteen pyrkivät merkkivaatteiden hamuajat: Ne isot merkkiprintit T-paidoissa ovat tyylikonsulentin mielestä yleensä aika tyylittömiä. Uskokaa pois.

Avainsanat: Hullut Päivät 2014, Stockmann, kuluttaminen, shoppailu, ostoshysteria, merkkivaatteet, yksilöllisyys, luksus, bulkki,


Kommentit

2.4.2014 10:35  Merja

Ikinä en niin valmiiksi tule, että vapaaehtoisesti menisin Hulluille Päiville ;-D. En ole oikein koskaan ymmärtänyt, mikä niissä vetää!

Työkaverit ovat sieltä hakeneet halpoja lentoja, mutta minusta se on aivan liian stressaava tapa hankkia lentoliput.

2.4.2014 13:50  Tyylikonsulentti

Pointsit sulle! Mä kyllä ihan mielenkiinnolla odotan kuvastoa ja etenkin siellä olevia lasten ulkoiluvaatteita. Tosin olen sen verran hintatietoinen kuluttaja, että alennuksen pitäisi olla oikeasti hyvä että jaksaisin mennä sinne ryysimään...

4.4.2014 10:54  Sini

Ainut asia mikä siellä kiinostaa on ne vaatteiden mallikappaleet, mutta ne ei varmaan lohduta niitä jotka eivät ole mallikappale -kokoa. Tosin tuntuu että ei ne mallikappaleetkaan mitenkään erityisen halpoja ole.

4.4.2014 21:22  Tyylikonsulentti

Totta puhut Sini! Toisaalta jos sieltä löytää jonkun tosi huipun mallikappaleen, niin kyllä allekirjoittanut olisi valmis siitä jotain ihan maksamaankin, siis JOS mallikappale olisi tehty jostain kunnollisesta materiaalista. Ja siihen se sitten monesti tyssää...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini