Rakkaudesta tyyliin

Tyylikonsulentti on helsinkiläinen vaatesuunnittelija, tyylikonsulentti ja personal shopper, joka rakastaa tyyliä, vaatteita ja kaikenmaailman muoti-ilmiöitä.

Uusimmat kirjoitukset

Uusimmat kommentit

Angora ahdistaaAnja Itkonen  11.9.2014 20:28
Vaatevallakumoukseen!Tyylikonsulentti  6.5.2014 10:39
Vaatevallakumoukseen!Martta  4.5.2014 19:14
MaksimuotiaTyylikonsulentti  22.4.2014 10:16
MaksimuotiaSatu  20.4.2014 21:13

Ota yhteyttä

rakkaudestatyyliin@
gmail.com

Tyylipäivityksiä

Share |

Keskiviikko 19.3.2014 klo 22:48 - Tyylikonsulentti


Tyylikonsulentin elämä on ollut viime aikoina sen verran turbulenttia, että muotiasiat ovat jääneet vähän taka-alalla. Allekirjoittanut sai kuitenkin viime perjantaina hetken sitä kuuluisaa omaa aikaa, ja lähti sen kunniaksi personal shopperiksi ja tyylikonsulentiksi isosiskon shoppailukierrokselle. Tarkoituksena oli vaatimattomasti päivittää sisko 2010 –luvulle.

Kaikki alkoi muutama viikko takaperin ihanista harmaista bikers –henkisistä nahkahousuista, jotka bongasin IC-Companysin tehtaanmyymälän loppuunmyynnistä vaivaisella 30 eurolla. Koko 36 ei valitettavasti inahda allekirjoittaneelle edes unissa, mutta neljän lapsen ja ura-äitiyden näivettämälle siskolleni housut sopivat täydellisesti. Nahkahousulahjan saaja piti uusista housuistaan, mutta ei pystynyt hahmottamaan, mitä housujen kanssa pitäisi pukea. Arvannette varmaan jatkon. Yllättävän paljon itsensä ostosvireeseen psyykannut nainen pystyy tuhlaamaan rahaa muutamassa tunnissa. Tosin varmasti auttaa, jos mukana on joku, joka ei turhia hymistele. Siis minä.

Kevään ja uusien nahkahousujen kunniaksi ostoskassiin päätyi mm. keltaista, harmaata ja luonnon valkoista. Kaiken kruununa oli supertrendikkäät ja supersähäkät korallinpunaiset pillihousut, joita(kaan) maksaja ei olisi ikinä itse sovittanut. Kaikenkaikkiaan epätyypillisiä värejä ja malleja siskolle, mutta se olikin osaksi tarkoitus. Think outside of the box ja sitä rataa. Kaikki ostetut yläosat olivat nahkahousuihin sopivia, mutta ne kävivät yhtä hyvin myös siskoni vanhoihin housuihin. Ostoskassista löytyi mm. silkkipaitapusero, löysiä ja ohuita trikoo- ja T-paitoja, klassinen neuletakki ja jokunen pitkä, ohut ja laskeutuva paitapusero. Työn alle jäi vielä kenkävaraston päivittäminen, ja sitten lähitulevaisuudessa edessä on koko vaatekaapin perkaus. Siitä muuten saisikin mehevan poustauksen kuvineen kaikkineen…

Siskoni ei ole pukeutumisen suhteen mitenkään toivoton tapaus, mutta kokonaisuuden hahmottaminen ja eri juttujen yhdistäminen tuntuu olevan yllättävän vaikeaa. Eri värien yhdisteleminen toisiinsa voi vielä sujua, mutta sormi menee suuhun erilaisia materiaaleja, muotoja ja tyylejä yhdisteltäessä. Ja nuo muodikkaat printtivaatteet ja niiden yhdisteleminen tuovat taas uuden ongelman.  Nyt siis vihdoinkin ymmärrän, miksi erilaisia asukokonaisuuksia esittelevät muoti- ja vaateblogit ovat niin suosittuja. Kaikenlaisien yhdistelmien määrä on tavalliselle pukeutujalle vain niin valtava, että on paljon helpompaa napata ideoita suoraan jokun bloggarin kuvista. Ja sitten tullaankin siihen, että se mikä näyttää yhden päällä hyvältä ja tuoreelta, näyttää toisen päällä totaalisen naurettavalta. Näihin kuviin ja tunnelmiin tällä kertaa, voikaa hyvin!

Avainsanat: Personal shopper, tyylikonsultti, nahkahousut, bikers, yhdisteleminen, korallinpunainen, keltainen, harmaa, vaatekaapin siivous, printtivaatteet, kevät, muoti, 2014


Kommentit

29.3.2014 18:00  Haaveet, kaikki turhat haaveet...

Voi tyylikonsulentti. Olen niin kateellinen siskollesi jolla on tuollainen ammattilainen saatavilla. Olen juuri tuollainen siskosi kaltainen, en osaa yhdistellä asioita toisiinsa vaikka haluaisinkin pukeutua hyvin. Sitten kun lähden ostoksille päivittämään vaatekaappini, mukaani tarttuu perinteisiä mustia vaatteita, musta kun sopii kaikkien värien kanssa ( tai niin ainakin luulen). En edes uskalla kuvitella paljonko ostosreissunne maksoi,mutta mattimeikäläisen palkoilla satojen/tuhansien eurojen ostosreissu on vain haavetta. Vaikka mieli tekisi, pukeutumisneuvojaa en ole Sokokselta tai Stockmannilta uskaltanut varata vaikka mieli tekisi. Halvemmilla liikkeillä palvelua ei taas ole saatavilla. Ja haluaisin kaiken lisäksi opastajan, joka ei olisi puolueellinen...

1.4.2014 16:46  Tyylikonsulentti

Siskonikin olisi kateellinen siskolleni, usko pois :)
Ei sitä rahaa välttämättä tarvitse mielin määrin tuhlata, jos käyttää pohjana vanhaa vaatevarastoa ja päivittää sitä muutamallakin uudella vaatekappaleella. Mutta tuo puolueeton, rehellinen ja suora makutuomari on kyllä sellainen mitä harvemmilla meistä on. Kuinka moni uskaltaa sanoa suoraan ystävälle, ja vieläpä vilpittömin motiivein, että osta/älä osta? Ja kannattaa tietenkin myös miettiä, että minkälainen maku sillä makutuomariystävällä mahtaa olla... Mutta jos et personal shopperia raski palkata, niin suosittelisin ainakin kokeilemaan noita kauppojen omia pukeutumisneuvojia, voit vaikka yllättyä positiivisesti!

20.4.2014 8:53  Tanja

Varaan sinut ehdottomasti omaksi personal shopperiksi vielä joku kerta, kun teillä taas piipahdan! Skumppapullopalkalla? ;)

20.4.2014 21:09  Tyylikonsulentti

Ilomielin! Mä olen sitten brutally honest, mutta sen kai tiesitkin... ;)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini