Rakkaudesta tyyliin

Tyylikonsulentti on helsinkiläinen vaatesuunnittelija, tyylikonsulentti ja personal shopper, joka rakastaa tyyliä, vaatteita ja kaikenmaailman muoti-ilmiöitä.

Uusimmat kirjoitukset

Uusimmat kommentit

Angora ahdistaaAnja Itkonen  11.9.2014 20:28
Vaatevallakumoukseen!Tyylikonsulentti  6.5.2014 10:39
Vaatevallakumoukseen!Martta  4.5.2014 19:14
MaksimuotiaTyylikonsulentti  22.4.2014 10:16
MaksimuotiaSatu  20.4.2014 21:13

Ota yhteyttä

rakkaudestatyyliin@
gmail.com

Matkaan lähden, matkaan lähden

Share |

Tiistai 28.1.2014 klo 21:40 - Tyylikonsulentti


Tyylikonsulentti piipahti tässä menneellä viikolla pienellä aurinkolomalla, ja niin ihanaa kuin lomareissulle onkin lähteä, matkalaukkua pakatessa tyylikonsulenttikin vuodattaa tuskan hikeä. Tuskan syynä on kesto-ongelma: kuinka pakkaan toimivan ja tyylikkään matkagarderoopin, jolla selviää tyylikkäänä tilanteessa kuin tilanteessa kohdamaan olosuhteissa? Ja nykyisin etenkin talvikuukausien etelänlomilla pitää varautua niin lämpöaaltoon kuin trooppiseen talvimyrskyynkin,  ja kaiken pitäisi tietenkin mahtua yhteen matkalaukkuun.

Kyseessä on selvästikin yleismaailmallinen ja vakava ongelma, sillä aiheesta löytyy etenkin kesäisin juttuja useimmista naistenlehdistä. Yleensä niissä sanotaan, että mukaan kannattaa pakata kevyitä, rypistymättömiä ja monikäyttöisiä vaatteita. Tämän monet meistä ehkä pystyisivät juuri ja juuri itsekin järkeilemään. Todellinen ongelma etenkin lomalle pakatessa on se, että monet meistä, kuten allekirjoittanut, haluaisivat ottaa lomalle mukaan kaikki ihanimmat vaatteensa, kenkänsä ja käsilaukkunsa, ja näyttää suuren maailman naiselta. Ja juuri tässä piilee ongelma. Useimmilla meistä ei valitettavasti ole niin konsistentti vaatemaku, että vaatekaapin kaikki vaatteet sopisivat yhteen kaikkien kanssa.

Kuitenkin on olemassa jotain, mitä en pakkaa ikinä mukaan. En ota niitä mukaan edes kaupunkilomalle, jossa kävellään kolme päivää aamusta iltaan. Raja mukavuuden ja tyylikkyyden välillä menee lenkkareissa, ja sitä rajaa ei vain pysty ylittämään. Ja en nyt todellakaan puhu mistään tyylikkäistä citylenkkareista, vaan ihan niistä perinteisistä urheilulenkkareista. Mieluummin liimaan jalat täyteen rakkolaastareita, kuin näytän amerikkalaiselta/suomalaiselta lenkkarituristilta, joka yhdistää lenkkarit ennakkoluulottomasti ihan mihin vaan,  ja käyskentelee unikkokassinsa kanssa Louvren käytävillä. Olen kyllä monesti pakannut mukaan treenilenkkarit hotellin kuntosalia varten, mutta se kuntoilu on käytännössä tapahtunut ajatuksen tasolla.

Matkagarderooppiin liittyvä ongelmakenttä onkin varsin laaja ja monivivahteinen, mutta tyylikonsulentti ei haasteita pelkää. Siksi ajattelinkin antaa seuraavassa tekstissäni joitakin käytännönvinkkejä matkagarderoopin kokoamiseeen. Kuulumisiin. 

Avainsanat: Lomapuvusto, matkapuvusto, matkagarderoopi, toimiva, tyylikäs, konsistentti, vaatemaku, matkalaukku, lenkkarit, unikkokassi, lenkkarituristi, käytännön vinkki, etelänloma


Kommentit

29.1.2014 8:13  Merja

Pakkaaminen on aina yhtä tuskaa ja useinmiten mukana on aivan väärät vaatteet ;-D. Reissussa pärjää kyllä vähilläkin vaatteilla, mutta pitäisi osata valita juuri ne, jotka ovat juuri sillä matkalla ne oikeat. Ja tuossa kenkäasiassa olen samaa mieltä kanssasi, kenkien täytyy olla hyvännäköiset ja mielellään mukavat tai ainakin hyvin sisäänajetut!

Jään innolla odottelemaan vinkkejäsi

31.1.2014 19:38  Meri

Mitäs mieltä olet ah niin ihanista urheilusandaaleista? Tennissukkien kera tai ilman. Kenkäasia kyllä tuottaa erityistä tuskaa työmatkoilla, varsinkin jos kyseessä on työ-lomamatkayhdistelmä. Ja tilaa yksille kengille.

31.1.2014 21:03  Tyylikonsulentti

Urheilu(lliset)sandaalit tai muuten vaan super rumat sandaalit jonkun kevythelmaisen kukkahameen kanssa on kyllä todella yleinen näky kesäsuomessa. Ja siihen vielä ne nilkkasukat. Silmäänhän se sattuu, ei voi mitään. Voisko niitä urheilusandaaleja ja lenkkareita pitää vain urheillessa..?Kengät tosiaan taitaa olla useimpien naisten isoin ongelma matkavaatteita pakatessa, ja tiedän tuon työmatkojen asettaman tuskan myös. Melkoinen sankaripakkaaja saa olla että yksillä kengillä selviää. Ja jos on kerran erehtynyt ottamaan uudet, sisäänajamattomat kengät lomalle mukaan, niin toiste ei varmasti tee samaa virhettä ;D


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini