Rakkaudesta tyyliin

Tyylikonsulentti on helsinkiläinen vaatesuunnittelija, tyylikonsulentti ja personal shopper, joka rakastaa tyyliä, vaatteita ja kaikenmaailman muoti-ilmiöitä.

Uusimmat kirjoitukset

Uusimmat kommentit

Angora ahdistaaAnja Itkonen  11.9.2014 20:28
Vaatevallakumoukseen!Tyylikonsulentti  6.5.2014 10:39
Vaatevallakumoukseen!Martta  4.5.2014 19:14
MaksimuotiaTyylikonsulentti  22.4.2014 10:16
MaksimuotiaSatu  20.4.2014 21:13

Ota yhteyttä

rakkaudestatyyliin@
gmail.com

Elämä yllättää!

Share |

Sunnuntai 29.12.2013 klo 23:04 - Tyylikonsulentti


Kun tuossa jokunen viikko sitten kirjoitin akryylistä ja tekokuitujen ylivallasta vaatemarkkinoilla, niin joskus elämä yllättää. Bongasin juuri ennen joulua H&M:n nettikaupasta Premium Quality –malliston, josta en ollut ikinä kuullutkaan. Tosin kiireisellä ja väsyneellä äiti-ihmisellä on kyllä aukkoja sivistyksessä huomattavasti merkittävimmissäkin asioissa kuin H&M:n valikoimassa. Mutta selailin mallistoa netissä, ja siihen kuuluu klassisen näköisiä kashmir -neuleita ja -huiveja, silkki- ja puuvillapaitoja, nahkavaatteita ja -vöitä ja muita luonnonkuiduista tehtyjä tuotteita.

Sen verran tyylikonsulenttia kiinnosti epätavanomainen yhtälö H&M - luonnonkuidut – kohtuullinen hinta, että piti lähteä paikan päälle myymälään tarkastamaan, miltä nämä Premium Quality –vaatteet luonnossa näyttävät. Hyvältä näyttivät, siis ne, mitä sieltä myymälästä löysin. Yritin tehdä täsmäiskun vain näihin premium –vaatteisiin, ja marssin ensimmäiseksi Kämpin H&M:n pääkassoille kysymään, että mistä päin löytäisin näitä Premium Quality –neuleita. Kassaneidit ilmoittivat, että ei sellaisia ole heille tullutkaan. Ihmettelin siinä, että tämähän on varsin erikoista, kun joulu on jo ihan ovella, ja kyseiset vaatteet olivat joulukuvastossakin. Toinen kassaneiti myönteli, että onhan se ikävää, kun kuvastossa mainostetaan, eikä tuotteita kuitenkaan pääse ostamaan. Kyselin sitten, että milloinkahan neuleita mahtaisi tulla, ja toinen kassaneideistä vastasi, että sitä on aivan mahdotonta sanoa, että voi olla, ettei tule ollenkaan, että tuotteet ovat myynnissä vain nettikaupassa. Mikä pettymys.

Kiertelin kuitenkin myymälässä hetken katsastamassa vallitsevia trendejä, ja olin jo lähdössä, kun katse osui rekkiin aivan pääkassojen vieressä. Puuvillakashmir –neuleita, ja kolmessa eri värissä! Ilmiselvä merkki taivaasta! Oli siis pakko ostaa vaaleanharmaa puuvillakashmir -neulepusero, vaikka tuo palvelun taso hieman kaivelikin. Mutta neule oli juuri sitä mitä olen jo pitkään etsinyt rähjäisten boyfriend -farkkujen kaveriksi; rento mutta klassisen näköinen kevyt neule, joka on mukava päällä, ja kestää konepesun. Samassa rekissä roikkui myös yksinäinen 100% kashmir-neule, eli ehkä niitäkin oli jossain rekillinen, ken tietää? Ei ainakaan myyjä.

Halpaketjut ovat monessa asiassa suunnannäyttäjiä, ja jos H&M:lle on tullut myyntiin premium -laatua, niin toivoa laadusta on. Useimmilla meistä on varaa ostaa vaatteita, mutta kaikilla ei ole varaa ostaa luksusta. Ja luonnonkuidut ovat luksusta.

Hyvää ja luksuksellista vuoden vaihdetta!

Avainsanat: Premium -laatu, Premium Quality, mallisto, vaate, H&M, puuvilla, kashmir, silkki, nahka, luksus, laatu


Kommentit

30.12.2013 9:12  Merja

Ymmärtääkseni Premium Quality-vaatteita saa kyllä nettikaupasta, ainakin ne ovat siellä ihan nätisti "esillä". Olen niitä siellä katsellut, mutten ole vielä päässyt tilaamisvaiheeseen ;-D.

30.12.2013 10:07  Tyylikonsulentti

Joo, ne on kyllä kivasti ja helposti siellä netissä esillä. Olisin vain halunnut katsella niitä livenä, mutta pitänee tyytyä suosiolla jatkossa nettiin, ainahan voi palauttaa jos tuote onkin pettymys. Hyvin nuo Premium Quality -tuotteet näyttävät myyvän, tuotteita tulee ja menee aina nopsaan tahtiin. Luonnonkuidut kiinnostaa muitakin :)

30.12.2013 13:02  Merja

Helpointahan se olisi, jos saisi ensin hypistellä ja sovittaa. Luulisi, että nämä vähän ylellisemmät tuotteet olisivat nimenomaan kaupassa! Ja kun vielä H&M:n kaupoissa yleensäkin on tosi vaikeata löytää etsimäänsä.

Ihan hyvä, että luonnonkuituja kuitenkin on saatavilla kohtuuhintaan...

30.12.2013 22:32  Tyylikonsulentti

Ihmettelin samaa, voisin kuvitella että ne kannattaisi pistää myymälään esille omana pienenä kokonaisuutena. Mutta ehkä H&M haluaa antaa meille löytämisen ilon, jos siis sinne myymälään joskus eksymme...

2.1.2014 12:40  Mrs. S.

Ostin Turusta ihan myymälästä tuon H&M:n cashmir-neuleen harmaana ja on ollut kyllä hintansa väärti (59 egee).

2.1.2014 21:32  Tyylikonsulentti

Kiva kuulla! Mun puuvillakashmir -neuleen pinta on vähän nuhjaantunut käytössä, mutta en tuolla hinnalla odottanutkaan mitään muuta. Laadukas puuvilla ja etenkin laadukas kashmir on ehkä "hieman" liian kallista H&M:n vaatteiden raaka-aineeksi. Mutta oiva arkipaita tuo ostamani paita on.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini